|  Сумський цукровий буряк відстає в розвитку
|  Цукровий буряк у Сумській області відстає в розвитку порівняно з темпами минулого року. За даними інспекції якості і формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації, станом на середину серпня, відповідно до аналізів групової лабораторії, доброякісність нормального соку цукрового буряка складає 82,6 - 84,3 % при нормі 88 %, зміст азоту – 0,19 - 0,2 %, зміст небілкового азоту - 0,8 - 0,9% при нормі 0,8 %. За висновками фахівців лабораторії, корені цукрового буряка ще технічно незрілі і відстають у розвитку, порівняно з таким же періодом минулого року.
|  В зв'язку з випаданням великої кількості опадів ще можливе інтенсивне зростання коренів, зниження приросту цукристості і підвищення змісту речовин, що редукують. Згідно химіко-фітопатологічного дослідження посівів цукрового буряка, фахівцями сировинних відділень цукрових заводів значних ушкоджень бадилля і коренів не встановлено, хоча хвороби починають виявлятись. Так, у зонах бурякосіяння Угроїдського та Сумсько-Степанівського цукрозаводів виявлено ураження рослин церкоспорозом на 0,3-0,8 відсотків. У ряді бурякосійних господарств Низовського та Півненківського цукрозаводів виявлено гіллястість коренів на 0,7-2,1 %, дуплистість – на 0,9-2,4 %.
| КОНТЕКСТ-МЕДІА
|
|         |