| Ринкові ветлабораторії вибракували цього року майже 60 тонн харчових продуктів, але з них тільки 6 тонн м'яса точно не потрапило в продаж
|  Щорічно в 5 лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи при ринках Сум вибраковуються десятки тонн продуктів харчування: цього року вже було забраковано понад 6 тонн м'ясних продуктів, молочної продукції - 17 тонн, овочів і фруктів - до 30 тонн, грибів, олії, ковбасних виробів - близько 2 тонн, риби - майже 700 кг. І, якщо у відношенні м'ясної продукції можна бути впевненим, що вона в продаж не потрапить - її переливають чорнилом, те всі інші продукти можуть бути реалізовані на інших ринках і приринкових територіях, оскільки ветсанексперти не мають права її конфісковувати. Про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник управління ветеринарної медицини міста Суми Микола Часник.
|  Його також турбує той факт, що ще 8 ринків у місті працюють без лабораторій. Тому, ті продукти харчування, що продаються там, реалізуються безконтрольно. За словами М. Часника, вже з 15 січня наступного року існуюче положення буде виправлено: вже закуплено необхідне устаткування, комплектуються штати для нових лабораторій.
|  Що стосується харчової безпеки, то М.Часник гарантував, що у всіх продуктах, що пройшли експертизу, можна бути на 100% упевненим: "Ми маємо сучасні техноскопи, завдяки яким можна знайти будь-які захворювання тварин". Крім того, на цьому тижні буде придбано додаткові прилади. Кілька днів назад був придбаний за 4 тис. грн. мілкосканер, який дозволяє знайти захворювання тварини на мастит через молоко: адже молоко від маститної корови, яке не пройшло пастеризації, шкідливе для здоров'я людини. Також замовлено прилад для дослідження на остаточну кількість антибіотика в молоці - це молоко шкідливе для дітей і людей похилого віку. Він буде придбаний у лютому-березні.
| КОНТЕКСТ-МЕДІА
| |
|           |