| 12% всіх видів продукції, що виготовляється на Сумщині, не відповідає нормам
|  Протягом осені було проведено 53 засідання обласної дегустаційної комісії, яку очолює директор Сумського державного Центру стандартизації, метрології та сертифікації Борис Родельс, а також 7 виїзних засідань на підприємства області Ямпільського, Білопільського, Конотопського, Буринського та інших районів.
|  За повідомленням інженера Сумського державного Центру стандартизації, метрології та сертифікації Тамари Войцехівської, під час роботи комісії дегустується різна харчова продукція: кондитерські, хлібобулочні, алкогольні, горілчані, кулінарні вироби. Він відмітив, що більшість підприємств області виготовляє якісну продукцію: ВАТ "Сумська кондитерська фабрика", ВАТ "Охтирський м'ясокомбінат", "Роменський пивоварний завод".
|  Продукцію перевірено на 162 підприємствах області. Під час перевірок особлива увага надавалась термінам реалізації продукції. За результатами перевірок за 11 місяців поточного року виявлено 65 видів продукції, які не відповідали нормативним актам, а це 12 % від всієї продукції, яка виготовляється в області. Протягом 2003 року пред'явлено штрафів на суму 27 тис. грн.
|  Серед порушників - коопзаготторг обласного центру (забраковано поставлені неякісні продукти харчування), товариство "Твін", м. Суми (частина хлібобулочних виробів не відповідає вимогам нормативних документів), товариство "Колос", м. Ромни та товариство "Вільшанські ковбаси" (продукція двічі бракувалась комісією).
| КОНТЕКСТ-МЕДІА
| |
|         |