| Минулого року підприємствами Сумської області виготовлено на 1,5 тис. тонн солодощів менше, ніж у 2002
|  У 2003 році "солодкими" підприємствами Сумської області було виготовлено 26,5 тис. тонн кондитерських виробів, з яких 82 % - цукристі, а 18 % - борошняні вироби. 66,5 % загальної кількості цукристих кондитерських виробів складало виробництво шоколаду і шоколадних виробів. При цьому, у порівнянні з 2002 роком, обсяг виробництва кондвиробів зменшився на 5,6% - 1,5 тис. тонн. Що обумовлено активним завоюванням споживчого ринку Сумщини товаровиробниками інших регіонів ("Roshen", "Світоч", "АВК", ВАТ "Дніпропетровська кондитерська фабрика" та інші). Про це повідомили в обласному управлінні статистики.
|  Частка Сумської області на ринку кондитерських виробів по Україні складає близько 4 %. Значна частина солодощів (близько 90%) виробляється на Тростянецькому підприємстві ЗАТ "Крафт Фудз Україна". Ці показники залишаються незмінними протягом останніх 5 років. Залучення іноземного інвестора дозволило фабриці розширити асортимент шоколадних виробів, освоїти нові технологічні процеси, завдяки яким у 2002 році підприємством було налагоджене виробництво 8 нових видів продукції, а в 2003 році з'явився новий шоколад "Спокуса". Крім того, постійно оновлюється асортимент коробкових цукерок, що належать до бренду "Шоколадна фабрика Україна".
|  Другим виробником солодкої продукції в Сумському регіоні є ВАТ "Сумська кондитерська фабрика", на якій виготовляється 80 видів кондвиробів і 26 найменувань тортів, а також введена в експлуатацію нова лінія по виробництву печива цукрового.
|  Карамель, зефір, мармелад і халву виготовляють ВАТ "Роменська кондитерська фабрика", ВАТ "Лебединський завод продтоварів" і інші підприємства, що займаються аналогічним видом діяльності.
| КОНТЕКСТ-МЕДІА
|
|            |