Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
Відбулася міська конференція активістів громадського руху "Нова взаємодія"
7 жовтня відбулася міська конференція активістів громадського руху "Нова взаємодія". Ініціатива його створення належить Прем'єр-міністру України Віктору Януковичу. Цей проект створює механізм цивільного контролю над діяльністю чиновників. У проекті бюджету 2005 року заплановано виділити 1,7 мільярдів гривень на Програму підтримки регіонів. А вже їх жителі самі обиратимуть об'єкти, які необхідно відремонтувати або побудувати в конкретному населеному пункті. Передбачається, що ці гроші зможуть одержати лише ті райони, жителі яких організують цивільний контроль і відправлять в Уряд свої пропозиції по інвестуванню тих або інших господарських об'єктів
Близько місяця активісти громадського руху розповсюджували інформацію про проекти, будівництво та реконструкція яких у цьому році було профінансовано за рахунок Програми підтримки регіонів - кардіологічний центр (1,950 тис. грн.), обласна філармонія (200 тис. грн.), спортивний комплекс СНАУ (350 тис. грн.). Працювала "гаряча лінія",(8-800-50-441-90), на яку могли зателефонувати сумчани та розповісти про стан цих об'єктів, запропонувати свої для формування бюджету на наступний рік. Створено робочу групу, яка опрацьовувала пропозиції.
Участь у роботі конференції взяли 345 активістів, міський голова Володимир Омельченко, його заступники Наталія Москаленко та Сергій Луговий. Під час конференції відзначалося, що "Нова взаємодія" - перший необхідний етап налагодження діалогу суспільства і влади, коли програми, необхідні регіонам, розробляються владою спільно з громадянами. Ініціатива Уряду була підтримана, і за телефоном "гарячої лінії" зателефонувало багато сумчан. 61 з них запропонував конкретні об'єкти, які на їх думку, потребують інвестування з метою їх реконструкції чи будівництва.
Серед них - ремонт спортмайданчиків, проведення водопроводу на вул. Щорса, добудова мосту на вул.20 років Перемоги-вул.Роменська, будівництво сміттєпереробного заводу, очищення водоймищ, створення молодіжного центру у Курському мікрорайоні, будівництво Палацу шлюбів, реконструкція школи №4, встановлення світлофорів біля будівельного коледжу та на розі вул.Набережна р.Стрілки та пров.9 Травня, ремонт доріг, оновлення тролейбусного парку.
Кожну пропозицію представили їх автори, деякі, наприклад, встановлення світлофорів, вже вирішено. Кожну з проблем прокоментував і міський голова. Практично усі запропоновані сумчанами об'єкти можливого фінансування можуть бути вирішені на місцевому рівні через інвестиційні проекти, кошти, які виділить держбюджет на відзначення 350-річчя міста тощо.
Конференція ухвалила надіслати Прем'єр-міністру України листа з пропозицією витрати субвенцію у 10,5 млн. грн. на придбання для міста сучасних тролейбусів. Протягом років тролейбусний парк не оновлювався, зношеність машин досягла критичного рівня, зростають втрати електроенергії. Учасники конференції вважають, що придбання 13-19 нових тролейбусів (у залежності від виробника), допоможуть вирішити транспортну проблему у місті.
Обговорили також стан об'єктів інвестування у цьому році. Так, реконструкцію спортивного комплексу СНАУ вже завершено, але кошти не надійшли, є заборгованість перед підрядчиком. На реконструкцію обласної філармонії (для встановлення тут органу) виділено кошти, триває розробка документації. Будівництво кардіологічного центру завершено на 70%, готується до здачі у листопаді цього року.
Aктивісти "Нової взаємодії" до 14 жовтня мають організувати та провести збір підписів сумчан під листами до Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, де визначено стан інвестування об'єктів у цьому році та пропозиції щодо інвестування на наступний рік. До 16 жовтня вони мають бути подані обласній робочій групі.
Також було обрано делегатів на обласну конференцію активістів громадського руху "Нова взаємодія".
Сумська міська рада
07.10.2004 г.
Микола Азаров вручив сумчанам нагороди за розробку проектів розвитку місцевого самоврядування
07.10.2004 г.
У ДП "Сумистандартметрологія" пройшла прес-конференція
07.10.2004 г.
Депутати та управління соцзахисту надали допомогу громадянам похилого віку
07.10.2004р.
Семінар для платників податків
07.10.2004р.
СУМИ. "Студентську Хвилю" не зупинити!
06.10.2004 г.
У Сумах перебувала кандидат на посаду Президента України Наталія Вітренко
06.10.2004 г.
Міський голова провів зустріч з педагогічними колективами ряду шкіл
06.10.2004 г.
26 тис. грн. субсидій на відшкодування вартості комунальних послуг нараховані сумчанам незаконно
06.10.2004 г.
1 млн. грн. витрачено з міського бюджету на медичне та соціальне забезпечення ветеранів
06.10.2004 г.
Розширено коло посадовців, які мають право на складання адмінпротоколів
06.10.2004 г.
Вболівальники ФК "Спартак-Горобина" зустрілися з керівництвом та гравцями команди
05.10.2004 г.
Знову студентка!
05.10.2004 г.
Суми - "найспокійніший" регіон в Україні
05.10.2004 г.
Площадь Независимости займут долгоиграющей ярмаркой
05.10.2004 г.
Сумские власти вновь выступили против рынков
05.10.2004 г.
Должников снова обещают морозить
05.10.2004 г.
В Сумах откроют хоспис
05.10.2004 г.
В Сумах грядет подорожание отопления и услуг ЖЭКов
05.10.2004 г.
Городским властям мало штрафов
05.10.2004 г.
Сумы получат правильное написание улиц
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
Рекламу размещали
© 1995-2024 All rights reserved, designed,
supported and hosting by Pavlabor.