Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
На колегії облдержадміністрації обговорювали ситуацію на продовольчому ринку області
15 жовтня відбулося засідання колегії при голові облдержадміністрації. Причиною його проведення стало зростання цін на окремі види продуктів харчування, зокрема хлібобулочні, м'ясо- та молочні вироби. Члени колегії обговорили заходи щодо поліпшення ситуації на продовольчому ринку області. Засідання транслювалося по обласному радіо і проходило як селекторна нарада
На думку голови облдержадміністрації Володимира Щербаня, зростання цін зумовлено, здебільшого, посиленням спекулятивних проявів, що пов'язано з відсутністю на ринках області безпосередніх виробників та бажанням перекупників поповнити власні доходи, користуючись ростом купівельної спроможності сумчан. Економічного підґрунтя, на думку учасників колегії, у такому скачку цін немає. Залишаються проблеми із рівнем поголів'я худоби, хоча Сумська область за рівнем його збереження посідає перше місце у державі, а за його кількістю знаходиться у першій п'ятірці областей України. Сумська область практично повністю забезпечена продуктами харчування за рахунок власних ресурсів.
Серед факторів, які вплинули на зростання цін, відзначили учасники колегії, - відсутність торгових місць на ринках області для власне товаровиробників, які вимушено поставляють продукцію у інші регіони держави (більш, ніж половину вирощеного). Через скорочення сировинної бази та відсутність заготівельної мережі в сільських населених пунктах переробними підприємствами області зменшено на 15,7% закупівлю м'яса. Систему Укркоопспілки та заготівельних пунктів замінили перекупники, які скуповують м'ясо та інші продукти. Вони ж і не пускають на ринок власне товаровиробників, щоб ті не збили встановлену завищену ціну.
За інформацією міського голови Володимира Омельченка, міська влада вже вжила необхідних запобіжних заходів, і м'ясо на ринках міста подешевшало - з 23 грн. до 18 грн. за кілограм свинина, з 18 грн. до 15 - яловичина. Ціни знижуватимуться і надалі. Міський голова своїм розпорядженням зобов'язав ринки міста виділити місця для торгівлі сільгоспвиробникам та селянам для торгівлі м'ясом і салом.
Знизилися у обласному центрі і ціни на хлібобулочні вироби. Великий цьогорічний врожай зерна зменшив ціну борошна, що, відповідно, вплинуло і на здешевлення хліба. По області вже 14 з 20 хлібопекарських підприємств зменшили оптово-відпускну ціну на свою продукцію. Володимир Щербань запропонував вивішувати два цінники на хлібобулочні вироби: із старою та новою цінами. До того ж він висловив пропозицію, щоб магазини, особливо супермаркети та універсами торгувати хлібом за ціною виробника, без торгівельної надбавки, а мали прибуток з горілки та цукерок.
Для врегулювання цінової ситуації рішенням колегії запроваджено державне регулювання цін на хліб та хлібобулочні вироби, встановлено граничний рівень торговельної надбавки на хліб та хлібобулочні вироби до 10%. До 20 жовтня на ринках області мають бути визначені місця для торгівлі м'ясом сільгоспвиробників, у Сумах та інших містах проводитимуться постійні ярмарки, під час яких з торгуючих не стягуватимуть ринковий збір, щоб товаровиробники могли торгувати м'ясо по власним цінам. Також вирішено звернутися до Уряду з пропозицією про передачу ринків Укркоопспілки у комунальну власність для контролю за їх діяльністю та цінами на продукцію, у селах мають відновити заготівлю. Силові структури посилять контроль за вивозом м'яса з території області. З наступного ж року вся продукція АПК продаватиметься виробниками через Сумську агропромбіржу, що забезпечить прозорість ринку.
Сумська міська рада
18.10.2004р.
У Сумах пройшли змагання на Кубок України з футболу серед спортсменів з вадами зору
18.10.2004р.
Відкрито новий офіс банкy "Аваль"
18.10.2004р.
"Сумыхимпром" намерен увеличить производство
18.10.2004р.
"Сумыхимпром" пока приватизировать не будут
18.10.2004р.
Перенос органа в филармонию затягивается
18.10.2004р.
На Сумщине началась наркотическая жатва
18.10.2004р.
Мошенница заплатила пенсионерке календариками с изображением купюры 100 гривен
18.10.2004р.
Директор самовольно штрафовал за пьянку на 100 грн., за что получил уголовное дело
18.10.2004р.
Действия сельских махинаторов
17.10.2004р.
Студенческое вече. Впечатления участника.
17.10.2004р.
В.Щербань возглавит МВД?
17.10.2004р.
Тепловой удар
15.10.2004р.
Янукович приедет на Сумщину 20 октября
15.10.2004р.
Сумчанам предлагают поискать себя в избирательных списках
15.10.2004р.
Или честно, или изгой
15.10.2004р.
Сахарные войны на Сумщине
15.10.2004р.
Валюта снова появится в обменных пунктах
15.10.2004р.
Хлеб на Сумщине будут продавать с двумя ценниками
15.10.2004р.
Сумские власти хотят заполучить базары с свои руки
15.10.2004р.
Мэр назначил "реальную" цену на мясо
15.10.2004 г.
До Сум прибуде хресний хід
15.10.2004 г.
У Сумах підключено до тепла третину житлових будинків
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
Рекламу размещали
© 1995-2024 All rights reserved, designed,
supported and hosting by Pavlabor.