Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
СУМИ. Подробиці незаконних дій міліції 25 жовтня
[проект журналістських розслідувань, м. Суми]
25 жовтня сумський УБОЗ обшукав приміщення Спілки української молоді (СУМ "Сумщина") та Сумського обласного комітету молодіжних організацій (СОКМО).
Хвиля репресій проти громадських організацій України, котра набула особливої масовості і системності в переддень виборів, не могла оминути своїм "дев'ятим валом" і Сумщину. Як і слід було чекати, головний удар місцева влада спрямувала проти Спілки Української Молоді в Сумах, Центру досліджень регіональної політики і Сумського обласного комітету молодіжних організацій, оскільки саме ці структури неодноразово псували нерви хазяям регіону, зокрема, неабияк посприявши в зриві проекту "СНУ-2004". Саме тоді до приміщення за адресою вулиця Горького, 2 вже навідувалися представники перевіряючих структур і хоча жодного компромату знайти не вдалося, тероризували офіси молодіжних організацій досить довго. 25 вересня, паралельно з мітингами, на яких провладні політики закликали до миру і спокою, невідомі "миротворці" о 8 годині вечора почали жбурляти каміння у вікна Спілки, хоча там на той час знаходилися люди. На щастя, ніхто не постраждав, але розбиті шибки стали ще одним наочним символом "щербанівської демократії". Зрозуміло, що наші доблесні правоохоронці хуліганів так і не знайшли, але увагу громадським організаціям знову приділили - щоправда, вже з іншого приводу.
25 жовтня за вже відомою адресою завітало одразу вісім представників управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Сумській області на чолі з майором і начальником відділу Олексієм САХНЕНКОМ. Ними було пред'явлено звернення начальника відповідного управління Миколи АСТІОНА до голови СОКМО Віталія КИЗИМИ з проханням надати всю (!) документацію по фінансово-господарській діяльності комітету протягом поточного року. Мотивація - "виникла необхідність" (?) і ст.12 Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю". Як справедливо зауважили візитерам представники СОКМО, законодавством України такий термін, як "виникла необхідність" для проведення перевірок не передбачений. Відповідно до Закону України "Про міліцію" та вищезгаданого Закону, органи МВС мають право одержувати відомості щодо порушених кримінальних справ у випадку виявлення фактів порушення законодавства. Цими нормативними документами надання інформації по фінансово-господарській діяльності на підставі письмового запиту міліції просто не передбачене. До того ж жодних конкретних звинувачень в запиті пана АСТІОНА наведено не було. Коли ж міліціонерам було відмовлено в наданні фінансових документів, вони зажадали ознайомитися з комп'ютерами організації, після чого вилучили обидва системні блоки, заявивши, що на них нібито встановлено неліцензійне програмне обладнання. Жодних доказів цього, як і підстав для вилучення, убозівці не надали. Не вплинули на них і ті аргументи, що один з системних блоків є власністю приватної особи, а не організації, і оскільки жодних конкретних звинувачень СОКМО не пред'явили, реальних причин для подібних санкцій немає. До речі, протокол огляду та виїмки міліціонери склали російською мовою.
Окрім того, правоохоронцями було допитано заступника голови правління СОКМО Георгія САХНЮКА, якого розпитували про зв'язок між його організацією і сумським приватним підприємцем на прізвище САМОНІН, який зараз нібито звинувачується у вчиненні злочинів. Весь "зв'язок" полягав у тому, що вищезгаданий підприємець кілька разів виконував поліграфічні замовлення СОКМО. Схоже, що УБОЗу було поставлено жорстке завдання - знайти будь-який компрометуючий організацію матеріал.
Внаслідок свавільних дій УБОЗу було не тільки паралізовано роботу провідних молодіжних організацій Сумщини, але й створено серйозні проблеми у виданні політичного журналу "Експерт" і бюлетеню "Медіа-простір". І хоча представниками СОКМО і СУМ було подано скаргу до Зарічного райсуду на дії МВС, є великі сумніви, що міліцейське самоуправство вдасться зупинити до виборів. Але потерпіла сторона, розуміючи політичне підґрунтя конфлікту, висловлює впевненість у тому, що справедлива розв'язка ситуації вже не за горами. А якщо влада потребує даних опозиційних активістів, то подібні старання взагалі є безглуздими. Люди, які відстоюють свої принципи, не звикли ховатися в тіні. Нехай це лишається "привілеєм" окремих "неліцензованих" політиків.
Українська Народна Партія
27.10.2004 г.
Фальсифікації на виборах до сумської обласної ради 24 жовтня
27.10.2004 г.
Сумчани мають 100% сплачувати за послугу теплопостачання, щоб взимку було тепло
27.10.2004 г.
Анатолій Бондар високо оцінив підготовку комунальних служб до опалювального сезону
27.10.2004 г.
Через станцію "Суми" курсуватиме новий поїзд, а у місті - новий автобусний маршрут
27.10.2004 г.
Суми: черги повертаються
26.10.2004р.
В Сумах поддержали "5-ый канал"
26.10.2004р.
Коней меняют до и после переправы
26.10.2004р.
Налоговая служба контролирует спиртовое производство
26.10.2004р.
Главный налоговик области избран депутатом облсовета
26.10.2004р.
На позиціях партнерства
26.10.2004 г.
31 жовтня ЦВК матиме змогу спостерігати за роботою територіальної виборчої комісії та однієї з дільничних у "прямому" ефірі
26.10.2004 г.
На ювілеї програми "Крок до зірок" сумські виконавці підкорили глядачів і журі
26.10.2004 г.
Міський голова вручив нагороди ветеранам Великої Вітчизняної війни
26.10.2004р.
В Сумах оппозиция требует привлечь мэра к уголовной ответственности за фальсификацию списков избирателей
25.10.2004 г.
Щербань продал своих лошадей
25.10.2004 г.
Студентів Полтавського педагогічного університету вчать не думати ?
25.10.2004 г.
І знову ці соцопитування! Суми
25.10.2004 г.
Мешканці Сум висловили солідарність із 5-м каналом
25.10.2004р.
Верующие Сум прошли крестным ходом с Корсунской иконой
25.10.2004р.
Клуб путешествий возобновил работу
25.10.2004р.
Валютный ажиотаж: версия Нацбанка
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
Рекламу размещали
© 1995-2024 All rights reserved, designed,
supported and hosting by Pavlabor.