Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
Знову все НЕ ТАК?
Опозиційний блок "НЕ ТАК!" звинуватив міську владу у використанні запропонованої виконуючим обов'язки міського голови Сум Сергієм Клочком Угоди про чесні вибори в якості "ширми". Такого висновку дійшла у ході презентації блоку лідерка обласного осередку партії "Жінки за майбутнє!"
Щоправда, як можна прикриватися зобов'язаннями неухильно дотримуватись чинного законодавства, не застосовувати адміністративного тиску на виборців, сприяти рівним можливостям у реалізації своїх прав щодо передвиборчої агітації місцевим організаціям політичних партій та блоків, не застосовувати будь-які способи підкупу виборців чи членів територіальних виборчих комісій, поважати честь та гідність будь-якої політичної партії та блоку, не поширювати через засоби масової інформації бруду про учасників перегонів тощо ні Лариса Тихенко, ні її колеги по блоку так і не пояснили.
Підставою для подібних звинувачень були названі "порушення у списках виборців і бездіяльність міської влади в цьому питанні".
Важко зрозуміти таку логіку, хоча тотальний нігілізм, закладений у назві блоку, говорить сам за себе.
Звіт про діяльність робочої групи по обліку виборців, яка, до речі, цього разу створювалася вперше, було озвучено в ході зустрічі виконуючого обов'язки міського голови Сум Сергія Клочка із представниками політичних сил обласного центру. Йшлося про низьку активність сумчан при перевірці даних про особу, адже впродовж відведеного терміну до 207 кімнати, розташованої в приміщенні Ковпаківської районної адміністрації, із потенційних 231617 осіб, включених до списків виборців нашого міста, фактично скористалися своїм правом лише 10 тисяч. Із цим погодилися представники сумського політикуму. І навіть запропонували свої послуги щодо роз'яснення ситуації населенню. То що ж тут НЕ ТАК?
Коментуючи заяву опозиціонерів, виконуючий обов'язки міського голови Сум Сергія Клочко сказав:
"Списки виборців, зважаючи на введення цього року додаткових граф про місце та дату народження, а також відомостей про бажаючих голосувати на дому, виявилися недосконалими. Проте для виправлення ситуації сумчани мали півтора місяці. Можливістю відредагувати дані про себе скористалася лише незначна частка мешканців міста. Я закликаю сумчан зробити це продовж місяця до виборів, звернувшись до своїх дільниць, аби 26 березня не мати проблем із виконанням свого конституційного обов'язку. Міська влада зацікавлена в тому. Що ж до адмінресурсу, то вкотре запевняю: в Сумах його не буде, я цього не допущу, навіть, якщо деякі політичні сили намагатимуться ним скористатися".
Всі крапки над "і" розставлено. І тільки блок "НЕ ТАК!" продовжує шукати чорну кішку в темній кімнаті... А чим не привід нагадати про себе? Голосно прокричати "НЕ ТАК!" і при цьому нічого не запропонувати натомість. І взагалі, навіщо обтяжувати себе напруженням клітин мозку чи засукуванням власних рукавів, коли можна будувати передвиборчу кампанію на критиці влади. Прийом знайомий, не затратний, а від того дешевий. От, наприклад, чого варті слова Олександра Склярова про те, що, буцімто, підготовка до всеукраїнського референдуму щодо вступу України в НАТО, ініційованого блоком, супроводжувалася перепонами з боку міської влади. Дослівно було озвучено таке: "Міські чиновники декілька разів відмовлялися передати відповідні документи до Центральної виборчої комісії. Як виявилося, згодом, цілком безпідставно".
Так та НЕ ТАК, пане Скляров.
"Відповідно до чинного законодавства міська влада, перш ніж направити списки ініціаторів референдуму до ЦВК, зобов'язана перевірити їх. У списках, запропонованих СДПУ(о), були виявлені особи, які, по-перше, не є мешканцями Сум, по-друге, номери їх паспортів не співпадали з даними міських паспортних столів і, по-третє, мешкали за іншими адресами. Тому ми декілька разів повертали ці списки на доопрацювання. І лише після того, як ініціативна група СДПУ(о) навела порядок, ми надіслали їх до ЦВК", - зазначає Сергій Клочко.
Знову все НЕ ТАК!
Звинувачення безпідставні, слова порожні, сутність безвідповідальна. Що це - невдала спроба заявити про себе, дешевий PR-хід чи бездарне політиканство?..
Вихід на політичну арену Сум опозиційного блоку НЕ ТАК! нагадував перший млинець на розігрітій передвиборчими пристрастями сковороді. Сумські есдеки спільно із місцевими осередками Республіканської партії та партії "Жінки за майбутнє" вирішили лобовою атакою ударити по авторитету нової влади. А набили гулю на власному реноме, спіткнувшись об Угоду про чесні вибори.
Підписати документ, запропонований Сергієм Клочком, члени блоку категорично відмовились. Мовляв, міська влада НЕ ТАКа!
Ну, по-перше, така чи не така влада судити громаді.
По-друге, хіба зайве для політичної сили, яка збирається вступити у чесну передвиборчу боротьбу, заявити про цей свій намір, якщо він, намір, звичайно, є? Питання риторичне. Проте зацікавлені у дотриманні правил шукають спосіб, а бажаючі їх проігнорувати - привід.
"Відмова блоку "НЕ ТАК!" укласти угоду "Про чесні вибори" говорить про його намір застосовувати, як і на попередніх президентських виборах, нецивілізовані технології. Бо в цій угоді немає чогось такого, що створювало б перешкоди для будь-якої політичної сили підтримати її. Нині 7 суб'єктів виборчого процесу на терені міста вже підписали документ. І це, на жаль, дає підстави говорити про появу на політичному небосхилі обласного центру двох полярних таборів, - стверджує виконуючий обов'язки міського голови Сум Сергій Клочко.
Отже, маємо те що маємо... Доки одні шукають шляхи розв'язання проблем, інші, - стоять осторонь, спостерігають за процесом, вичікують. Тільки чергові вибори пробуджують їх ініціативу. І тоді повітря здригається від гучних гасел, мовляв не знаємо ЯК, але НЕ ТАК!...
Проте життя не закінчується виборами. Караван історії йде, незважаючи ні на що. І рік Собаки не стане йому перешкодою. Життя прекрасне. То ж давайте сповідуючи одвічні християнські цінності, любити його, а разом із ним, і ближніх. І тоді день завтрашній принесе нам мир і спокій... А чого ще може прагнути справжній християнин у вільній, незалежній державі?..
Сумська міська рада
17.01.2006 г.
Студенты собираются пикетировать облсовет за Щербаня
17.01.2006 г.
Донецкий погромщик избирательного участка в Жовтневом получил три года
17.01.2006 г.
Милиционера посадили за взятку
16.01.2006 г.
Щербань пишет, что преступлений не совершал
13.01.2006 г.
Міська влада звітує перед громадою про свою роботу за 2005 рік
13.01.2006 г.
Медуница выступил перед молодежью Сумщины
13.01.2006 г.
Облсовет объявил конкурс на руководство "Сумщиной"
13.01.2006 г.
Сумщина выиграла два гранта Президента
13.01.2006 г.
В Сумах вышел музыкальный альбом, записанный по интернету
13.01.2006 г.
Три человека пострадало при стрельбе
13.01.2006 г.
Израильские доллары нашли на Сумщине
13.01.2006 г.
За прошлый год на дорогах погибло полторы сотни жителей Сумщины
13.01.2006 г.
Антимонопольный комитет не разрешил повысить тарифы кабельщикам
13.01.2006 г.
В Шостке задержали трех взрывников
13.01.2006 г.
Два предприятия освобождены от платы за землю
12.01.2006 г.
Сумской облсовет не выдал Щербаня
12.01.2006 г.
Бунякінська трагедія...
12.01.2006 г.
КРИМІНАЛЬНІ НОВИНИ
11.01.2006 г.
Сумские нардепы проголосовали против Еханурова
11.01.2006 г.
Завод Фрунзе обратился к президенту по газу
11.01.2006 г.
Пулемет Луценка пока под замком
11.01.2006 г.
Вход в ЗАГС отремонтируют
11.01.2006 г.
"Фрунзенцы" готовятся к протестам
11.01.2006 г.
В схему автозаправок внесли изменения
11.01.2006 г.
Депутаты не дали добро на проект застройки
11.01.2006 г.
Определен состав городского теризбиркома
11.01.2006 г.
Назначена дата предварительного слушания по делу Крутушкиной
11.01.2006 г.
В Сумах начали работать катки
11.01.2006 г.
Новогоднее действо от управления культуры
10.01.2006 г.
Щербаня рассмотрят в четверг
10.01.2006 г.
"Ночной Дозор" создал Блок своего имени
10.01.2006 г.
По делу Омельченко назначено дополнительное следствие
10.01.2006 г.
Новый год отпраздновали без гриппа
10.01.2006 г.
Создан терризбирком по выборам облсовета
10.01.2006 г.
Сумская почта провела спецгашение
10.01.2006 г.
Задержан грабитель-школьник
10.01.2006 г.
Попали под колеса
10.01.2006 г.
Таксист совратил малолетнюю
10.01.2006 г.
Выпал из окна
По регіону | Вікно | Афіша | Анонси 
Гoлoвна  Нoвини  Фінанси  історія  Погода  Мапа  Телефони  Медицина  Транспорт  Готелі
 Музеї  Фотогалерея  Дозвілля  Мода  Дім  Интернет  Освіта  Авто  Змі 
Рекламу размещали
© 1995-2024 All rights reserved, designed,
supported and hosting by Pavlabor.